ANMÄL ER TILL CAMPET NU!!

Tycker att alla som missat att jag håller camp i Nyköping till helgen får skärpa sig, klicka in på: http://www.friluftsframjandet.se/aktivitet/12227624  och anmäl er på en gång!!


//Robin från ett höstkallt Åre.

Grejt


Säsongen är över!

Det är över nu....

 

Skrev faktiskt en update igår men den försvann i data-världen någonstans så det blir ett nytt försök med huvudvärk efter gårdagens partajj.

 

De flesta som läser vet redan hur det har gått men ja en 18e plats är ett rätt okej sätt att avsluta säsongen på.

 

Mitt åk gick ganska okej, körde för återhållsamt (som en jävla kärring) på öve delen av banan. När jag försökte öppna upp och ladda lite gjorde jag två feta misstag med lite stopp i två vallar som följd så sen försökte jag bara ta mig ned till mål utan att vurpa.

 

Rotpartiet gick rätt bra, jag körde torrdäck till skillnad från många andra och jag tror det var ett rätt bra val.

 

Nu är säsongen (tävlingsmässigt) över för mig och det är dags att börja förbereda sig för 2010 snart.

Närmast åker jag hem till Svedala och skall spela in lite saknat material till S.O.S i Åre kommande vecka.

 

Håller även läger i Nyköping helgen 3-4e oktober! Missa inte detta!

 

 

Overall har jag haft en rätt bra och stabil säsong om man bortser från de två racen i Kanada. Hade varit sjukt kul om jag plockat åtminstone ett par poäng där, då hade jag slutat lite bättre i den totala världscupen (28e plats blev det).

 

Troligtvis sitter jag i en bättre sits nästa säsong och då har jag högre planer.

 

//Rogge


Lördag, dagen före doppare-dan

Jahapp. Idag har jag kört ett par träningsåk. Körde lite halvsketchy här & där eftersom jag provade lite olika spår & annat men annars känns det rätt fint.

 

Inte så mycket att säga mer än att det här är ett race där det kommer vara allt eller inget som gäller och jag vill vara tillbaka i topp 20 denna tävling.

 

Vädret har varit soligt & varmt idag och det ser ut att bli samma emorn så jag tänker köra torr-däck istället för klippta spikes som de flesta andra.

 

 

Kom ihåg att kolla live på www.freecaster.com

 

Det var det.


Schladming!

Jaha då var kvalet avklarat. För första gången ever har jag tagit mig till final i det förbannade Schladming. Tyvärr inte med nån som helst finess men vem fasen bryr sig det är på söndag det är race! Det har känts bra på träningen, men det gör det alltid här tycker jag, det svåra är att kunna kalkylera ett helt race-åk! Min fot gör ont som f-n före och efter att jag kört men jag tänker inte på det när jag cyklar direkt. Dock är banan rätt så jääätte trasig och stalpig så det är ju inte direkt nån autobahn nedför berget vilket inte gjort foten bättre... Igår körde jag rätt många träningsåk redan på morgonen så när det väl blev topp 80 träning och tidsåk var jag för slut i kropp & huvud. Rullade ned ett åk men kände att det var bättre att ta det lugnt och gå banan en gång till inför kvalet idag. Var 28e med det åket. Kollade ut lite linjer och saker jag var osäker på som jag körde igenom idag före kvalet. Slog dock på en rätt skön vurpa framför Niklas i ena skogspartiet varpå Niklas körde över mig haha. Sista åket innan kvalet körde jag ur två gånger så jag kände mig rätt skakig helt plötsligt och började fundera på alla jävla gånger jag vurpat i kvalet här. På start var jag rätt nervig, jag ville så jävla gärna bara få komma ned och få köra final. Det släppte lite när jag kom iväg, men körde sketchy som fasen i början av banan och började fundera igen och var inte fokuserad på vad jag höll på med riktigt. Överlevde hela banan ned men gjorde sjukt mycket små-misstag och hade en nära-döden då jag åkte med båda fötterna av pedalerna i ett skogsparti. Kom in som 26a (startade 31a) men slutade 45a. Hursomhelst, jag är glad att jag är i final, det finns en del att förbättra tills på söndag och det är ett bra utgångsläge! Andra svennar i final: Kim Petersson, Alex Kangas, Oskar Härnström & Hermanator såklart. Grymt med 5 andra suedes att hänga med före start! Niklas & Erik skrotade rätt hårt i sina åk och får stå vid sidan av banan nu, men verkar båda vara på okej humör ändå. Imorgon är det bara träning 2.5 timme, ska prova en hårdare fjäder för att inte ligga i botten av fjädringen i alla stalps annars har jag inga planer att ändra så mycket. Nu får det vara bra. Imorgon ska jag ha kul på en cykel igen!!=)

Cross, tv-skärmsfilmat em-åk och trackwalk med Sudden.


Huckfest


Det var det

Vm är således över.

Ingen update igår eftersom jag efter en löjlig vurpa på träningen fick annat att tänka på. Min fot ville inte vara men och köra längre.

Först funderades det över om jag brutit något i den men det är nog ”bara” mjukdelar som är kasst.

Svullet och jävligt var det helt plötsligt svårt att gå och inte så sugen på att köra nån downhill överhuvudtaget.

Såklart var jag inställd på att köraändå men det kändes kanske inte så lovande imorse när jag knappt kunde trampa ordentligt på en parkering.

Hursomhelst så genomfördes två träningsåk, det kändes okej och som att jag kanske kunde koppla bort det onda rätt bra.

Jag drog hem efter träningen och laddade med lunch och en powernap.
Hade på ungefär 4 kg linement på min fot som såg duktigt svullen ut innan jag stoppade ner den i en 5-10sko, ”tänkte att det är snart över ”och drog tillbaka till backen.

Kändes rätt bra på toppen av starten och efter lite uppvärming kändes det okej i foten.

Första tramptagen ut ur starten tog emot lite men sen kom jag in i racet och det gick rätt bra genom de första stenpartierna.
Körde okej och tyckte att jag hade rätt bra flyt till jag kom förbi ett litet stenparti in i tre vallar just före splitten.

I den andra vallen var det nu mycket lösare än mitt sista träningsåk och jag fick en rejäl speedway-sladd och fick trampa igång igen vilket förstörde allt flyt.
Dunkade lite hopp, blev trött eftersom jag fick trampa onödigt massa för att få upp farten.

Gav det jag kunde de sista platta sträckorna till mål men kände direkt att det inte gått bra alls. Kom i mål som 14e man och slutade på en 40e plats.

Tight i tiderna så misstag hade man inte tid med helt enkelt.

Känner mig oerhört jävla frustrerad över att inte kunna köra enligt potential men det är ett race kvar den här säsongen och jag får fokusera på att vara hel & redo för det!

Vann gjorde Steve Peat vilket man ju måste unna gubben!

Kim Slutade på en 19e plats i juniorklassen, inte riktigt nöjd han heller så vi återkommer i Schladming.

Offacmber...gött


Thank god itś friday!

Det drar ihop sig!

Jaha då har vi avklarat ett seedingåk som egentligen kanske bara var en tidsträning...

 

Kändes rätt bra i morse, regnade rätt mycket i natt men jag tyckte egentligen att de flesta partierna blev bättre av lite regn utom slutet där det blev slowmotion cykling på platten.

 

De flesta verkade ta tidsåket på allvar även om alla inte gav 100% in mot mål så var det rätt tydligt att de flesta kört på.

 

Mitt åk då?

 

Startade rätt bra fram tills det andra lilla stenpartiet där jag tvekade en millisekund när jag hoppade in i det och missade min linje helt & fick bromsa och köra över en stor sten i mitten.

 

Vet inte hur mycket jag tappade på det men det är aldrig kul att göra missar så tidigt i åket så på söndag ska jag satsa på ett felfritt stenparti för att kunna känna flyt längre ned.

 

Resten av åket gick rätt okej inga misstag direkt men jag kände att jag höll igen lite för mycket och det känns som att jag får slänga in några extra tramptag här & var.

 

Har nog som de flesta andra en hel del till att ge på matar-partiet mot mål men det kändes bara dumt att dra på sig århundradets mjölksyra där idag.

 

Jag slutade 25a för dagen ca: 10 sekunder bakom Mick Hannah som var snabbast men det är enormt tight (som väntat) från plats 10-30 så jag känner mig ändå rätt förhoppningsfull.

 

Cykeln känns bra, jag mår bra, banan känns okej och jag känner att det finns mycket att ta av. Tror essutom att jag inte har samma press på mig som många Australiensare & Kewis känner vilket kan vara rätt gött frammåt startdax på söndag.

 

Relax & enjoy.

 

 

Kim slutade 21a i junisarnas kval, inte helt nöjd så han ser också fram emot att gasa ifrån övriga på söndag.

 

Hur spenderas en fredagkväll på ett VM då? 4X finaler och middag stundar!

 

 

Peace out!

 

/R


Torsdag och vi slapp regn!

Det drar ihop sig...

 

Sitter med en kopp te och har just klivit ur duschen efter att ha rullat på en xc-hojj i en halvtimme.

 

Cykeln står skinande ren och redo för morgondagen redan tack vare dh-mek Daniel. Tack!

 

Träningen idag gick fint bortsett från att jag körde framhjulspunka i första åket direkt på toppen (morgontrött och stel eller??).

 

Eftersom det bara var 1.5timmes träning vart jag lite stressad att inte hinna med de åk jag ville men det blev inga problem.

 

Jag körde 3 åk efter mitt punka-åk, alla non-stop men bara rullandes sista trampstäckan. Kändes bra att kunna få ihop flera ”helåk” för att hitta ett bra flyt och veta var man kan gasa och var man ska hålla igen lite.

 

Idag blåste det en hel del vilket man kände av i några av hoppen men det blir nog inga större problem på söndag.

 

Det kan dock göra en jäkla skillnad att få några extra motvinds-pustar under tävlingsåket på det helt trädfria- MT.Stromolo.

 

Har återigen inte ändrat speciellt mycket bara puschat lite mer på mina linjer, provat ett innerspår men framförallt bara genrepat det jag vill göra på söndag.

 

Efter att ha kikat lite på andra så känns det som att alla är snabba mer eller mindre och det kommer bli hundradelar som skiljer placeringarna åt på söndag av allt att döma.

 

Ingen ser galet snabb ut men ingen ser heller speciellt långsam ut så det kommer bli ett tight race.

 

Cykeln fungerar klockrent på banan, har inte ändrat något sen jag kom hit men innan avresa bytte jag till en hårdare fjäder och ändrade lite detaljer för att allt skulle passa en lite plattare bana och det har fungerat kanon.

 

I början kände jag mig inte lika säker i de steniga delarna av banan som jag brukar och kanske skulle gjort med min tidigare set-up men nu när jag fått träna in allt känns det bra och överallt annars på banan är det klar fördel med lite hårdare fjädring än vanligt.

 

Imorgon är det dags för tidsåk, både jag & Kim satsar på ett halv-pushigt race-åk men att kanske ändå hålla igen en aning på de sista 40 sekundernas trampande och se hur mycket det finns kvar att ge.

 

Over & Out!

 

Rogge.


Träningsdag 2 avklarad utan större bekymmer...

Det fortsätter att kännas rätt bra att vara dh-cyklist.

 

 

Idag har Sverige tagit sin första medalj detta VM med Alexandra Engen på en grym 2a plats i damernas U23-lopp. Fett med grattis!

 

På downhill-fronten har vi tränat ett par timmar idag. Jag har inte ändrat på så mycket linjer & annat men jag känner mig mer inne i banan och säker på var jag ska åka nu än igår vilket känns bra.

 

Har hittat lite bättre flyt i stenpartiet på toppen tycker jag och är rent allmänt mer klar på hur jag vill köra alla kurvor.

 

Körde 5 åk idag vilket känns lagom, även om jag hunnit mer så brukar det bara bli så att man blir lite trött i kropp och huvud och börjar göra misstag så jag nöjde mig med att ha ett bra sista åk för dagen.

 

Efter träningen gick jag och kikade på några ställen på banan där jag var sugen på att se hur andra snabba pojkar kör osv. Sen hejjade vi lite på Alexandra och jag tog en cykeltur hem & hann villa bort mig bland motorvägar & bostadsområden innan jag en timme senare var hemma.

 

Imorgon tränar vi i 1.5 timme bara så jag kommer nog inte att hinna mycket mer än 3 åk men det räcker gott & väl.

 

Ser mest fram emot att få prova ett tidsåk på fredag så man får känna på det hela lite mer ordentligt.

 

Hörs emorn!

 

Ciao.


Träning på banan, finally!!

Äntligen har det matats lite på den riktiga banan!!

 

 

Faktiskt kände jag mig mer i extas än jag trodde efter att ha fått trän på banan idag. Det har känts rätt bra frånförsta åket och jag hittade på nåt vis en bra rytm direkt.

 

I slutet av banan har det byggts en sexling som vi tänkte att man nog kanske skulle kunna hoppa som två tripplar istället för tre dubblar. Det avverkades andra åket och mer mx än det partiet blir det inte på en mtb.

 

Det har blivit lite löst i en del av kurvorna men annars håller banan bra som fasen.

 

Cykeln går smutt & bra och fick idag en ny kedja och luftning av bromsarna hos Shimano så är det fit for fight.

 

En hel del åkare kör på all mountain-bikes men jag tror faktiskt att jag helst sitter där jag sitter: på en lätt och stabil dh-rigg!

 

För er som vill veta schemat för veckan så är det tidsåk på fredag, vilket inte räknas som något alls (inte ens seeding till finalen, det går på rankingen).

Jag tänker nog ta det på lite halvt allvar för att se hur det känns med ett helt åk osv men jag tänker spara krafterna till söndag.

 

På söndag är det start vid 14på eftermiddagen lokal tid och tidsskillnaden till Sverige är 8 timmar för er som vill kika Freecaster=)

 

Det var det nu ska jag äta en glass och runda av den här dagen.

 

//R


RSS 2.0